Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Malého chlapce před skokem z balkónu zachránil až hasič – spiderman

Thajský hasič se musel navléknout do kostýmu Spidermana, aby mohl zachránit rozrušeného 11letého chlapce z balkónu v Thajsku. Chlapec trpící autismem se při svém prvním školním dnu proplížil na balkón umístěný na třetím podlaží univerzity Srinakharinwirot v Bangkoku a hrozilo, že bude chtít skočit na zem, jelikož vzlykal a volal po mámě.

Thajský hasič se musel navléknout do kostýmu Spidermana, aby mohl zachránit rozrušeného 11letého chlapce z balkónu v Thajsku. Chlapec trpící autismem se při svém prvním školním dnu proplížil na balkón umístěný na třetím podlaží univerzity Srinakharinwirot v Bangkoku a hrozilo, že bude chtít skočit na zem, jelikož vzlykal a volal po mámě. Informovalo o tom zpravodajství Asia One News.

Hasiči okamžitě přispěchali na místo vybaveni speciální matrací, kdyby se chlapec opravdu odhodlal skočit. Učitelé zvláštní školy se snažili chlapce přemluvit, aby neudělal žádnou hloupost, ale bez úspěchu.
Na místo po chvíli dorazila i matka malého chlapce, která přišla s domněnkou, že by její syn možná poslechl nějakého superhrdinu. Hasiči sice na ženu chvíli nechápavě hleděli, ta jim ale pak popsala, jak by bylo možné jejího syna zachránit.
Hasič Somchai Yoosabai se tedy převlékl do kostýmu Spidermana, který hasiči běžně používají pro pobavení dětí během hasičských cvičení a vrhl se do akce. Pohled na jeho hrdinu, šplhajícího dát mu sklenici džusu, chlapce rozradostnil. Jakmile za ním hasič v kostýmu vyšplhal, hoch jej hned objal a jeho matka si tak mohla po minutách hrůzy vydechnout.

Zdroj: novinky.cz 

Sdílet