Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo v bývalém mlýně

Noční požár zachvátil bývalý mlýn v Chrastavicích na Domažlicku. S ohněm bojovalo pět hasičských jednotek až do dopolední jedenácté hodiny. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Noční požár zachvátil bývalý mlýn v Chrastavicích na Domažlicku. S ohněm bojovalo pět hasičských jednotek až do dopolední jedenácté hodiny. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Požár byl na operační středisko ohlášen v neděli 29. března 2009 ve 4.11 hodin. Jednalo se o neobydlený nevyužívaný objekt bývalého mlýna v obci Chrastavice na Domažlicku. Požár zasáhl první i druhé nadzemní podlaží, mezi kterými se krátce po příjezdu jednotek propadl strop a posléze i krov budovy.

Hasiči kromě likvidace požáru také ochlazovali okolní budovy, aby je před ohněm ochránili. Na místo byla povolána plošina, pomocí které jednotky prolévaly budovu shora. Po uhašení bylo nutné rozebrat konstrukce domu a dohasit skrytá ohniska. Požár zcela zničil vnitřek budovy, zůstaly jen obvodové zdi. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Příčina požáru je v šetření, v úvahu připadá nedbalost nebo úmyslné zapálení.

Dnes je na místě vyšetřovatel spolu s policejním psovodem a psem na vyhledávání hořlavých látek.

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kow-

Sdílet