Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár odstavené servisní dodávky v Bratřejově

Dne 30. 3. 2009 v 04:00 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Bratřejově. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bratřejova a Vizovic.

Dne 30. 3. 2009 v 04:00 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Bratřejově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bratřejova a Vizovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru odstavené dodávky zn. Renault Trafic.

Požár nad ránem zpozorovali sousedé, kteří vzbudili majitele auta. Ten se snažil proti požáru použít ruční hasicí přístroj, což nebylo dostatečně účinné. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Jako první na místo dorazila místní jednotka sboru dobrovolných hasičů. Bylo nataženo vodní vedení a hasiči se snažili zabránit rozšířená plamenů na celý vůz. O pár minut později dorazily další jednotky a požár se podařilo postupně uhasit.

Při zásahu se zranil jeden z místních dobrovolných hasičů na ruce, když se snažil otevřít zadní dveře dodávky k rychlému uhašení postupujícího požáru do nákladového prostoru. I přes ochranné rukavice byl pořezán na palci. Lehké zranění mu na místě ošetřil profesionální hasič-zdravotník.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Firemní servisní vozidlo bylo odstaveno před domem jeho uživatele. Požár postupně zničil motorový prostor a kabinu. V nákladovém prostoru bylo poškozeno nářadí a náhradní díly.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 200.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek a vybavení za 200 tis. Kč. Příčina vzniku požáru v oblasti technické závady je nadále v šetření hasičů a odborného servisu.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje


-kow-

Sdílet