Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič z Chrudimi na pražském maratonu

V sobotu 28.března 2009 se konal v Praze „Pražský půlmaratón“, přesněji HERVIS 1/2 Marathon Praha, kterého se účastní závodníci nejen z České republiky, ale i z celého světa.

V sobotu 28.března 2009 se konal v Praze „Pražský půlmaratón“, přesněji HERVIS 1/2 Marathon Praha, kterého se účastní závodníci nejen z České republiky, ale i z celého světa. Od startu až do cíle čekalo na závodníky nekonečných 21,097 km. V letošním ročníku jich na startu stálo kolem pěti tisíc.

Tohoto závodu se již po několikáté zúčastnil i příslušník HZS Pardubického kraje, územního odboru Chrudim Martin Trojan. Martin startoval za Sportovní klub HZS Chrudim a v obrovské konkurenci doběhl do cíle v čase 1h 31min 48s a umístil se na celkovém 371. místě. V kategorii do 40 let pak obsadil nádherné 131. místo. Tento závod měl také kategorii ´Záchranné a bezpečnostní složky´, kde v kategorii HZS obsadil 2. místo. Na dotaz s jakým cílem do závodu šel, odpověděl Martin Trojan jednoznačně: „nepřijel jsem vyhrát, ale užít a vychutnat si tu skvělou atmosféru, která při závodu vznikne, a to se mi splnilo“.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto - skutečnosti, zachycené na snímku, se nemusejí ani vzdáleně podobat skutečnosti

-kow-

Sdílet