Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva ze včerejších výjezdů v Královehradeckém kraji

Přinášíme informace o dvou ze včerejších výjezdů hasičů v Královehradec­kém kraji.

Osobní vozidlo začalo po nehodě hořet

Profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře byli včera (29. března 2009) ráno přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Velichovky na Náchodsku. Na silnici č. 285 havaroval řidič osobního vozidla Š Felícia.

Nejprve sjel s vozidlem mimo vozovku, kde narazil do stromu. Po nárazu začal automobil hořet. Zraněný řidič se naštěstí včas dostal z hořícího vozidla. Hasiči nasadili dva vodní proudy a začali požár likvidovat. Zároveň poskytli zraněnému řidiči předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranné služby byl zraněný muž převezen do nemocnice. Hasiči na místě řídili dopravu a po zadokumentování události Policií ČR odstranili části havarovaného vozidla ze silnice.

Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 25 tisíc korun. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

Opel skončil v potoce

V potoce skončilo osobní vozidlo, které havarovalo včera (29. března 2009) u Police nad Metují na Náchodsku. K nehodě došlo kolem 17. hodině na silnici č. 303 16.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova s technickým automobilem a cisternou. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se osobní vozidlo Opel Vectra nachází na střeše v korytě potoka. Řidič zřejmě dostal na mokré vozovce smyk, prorazil svodidla u silnice a převrátil se do potoka. Z nehody vyvázl bez zranění.

Hasiči zkontrolovali, zda z vozidla neunikají provozní kapaliny a přivolali na místo jednotku hasičů ze stanice Náchod s automobilovým jeřábem. Vozidlo bylo za pomocí jeřábu vytaženo na silnici a odtaženo mimo hlavní komunikaci.

Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Broumov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet