Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V objektu shořela osobní vozidla

Včera (30. března 2009) v noci došlo v obci Vysoké Veselí na Jičínsku k požáru v bývalé výrobní hale. Požár byl na operační středisko HZS ohlášen ve 23:39 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a místní dobrovolní hasiči.

Hradec Králové

Hradečtí hasiči byli v 08:12 hodin přivoláni k úniku nafty z dodávky na Riegrově náměstí v Hradci Králové. U vozidla došlo k proražení nádrže a úniku zhruba 90 litrů nafty na vozovku. Řidič zastavil u chodníku a část nafty se dostala také do městské kanalizace. Hasiči utěsnili nádrž dodávky tmelem a zasypali uniklé látky sypkým sorbentem. O události byli informováni pracovníci odboru ŽP a Vodovodů a kanalizací Hradec Králové. Hasiči na místě spolupracovali s Policií ČR.

Ilustrační foto

Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči byli v 00:45 hodin přivoláni k požáru vraku osobního vozidla v ulici Bojiště v Trutnově. Hasiči lokalizovali požár za dvanáct minut od ohlášení a uhasili tři minuty po jedné hodině ráno. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vrak vozidla, hmotná škoda nevznikla.

Královédvorští profesionální hasiči byli v 07:34 hodin přivoláni k otevření dveří bytu pro invalidní osobu v ulici Tylova ve Dvoře Králové nad Labem. Dveře bytu byly zabezpečeny bezpečnostním zámkem, proto hasiči nepoužili speciální nářadí, aby zámek nepoškodili. Uživatel bytu si zajistil otevření dveří náhradními klíči.

Sedm minut po 16. hodině byli profesionální hasiči z Vrchlabí přivoláni k požáru osobního vozidla v Dělnické ulici ve Vrchlabí. Po příjezdu na místo byl požár osobního vozidla Audi A4 uhašen majitelem. Hasiči zkontrolovali, zda nedochází k opětovnému zahoření. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na vozidle. Majitel auta vyčíslil škodu předběžně na 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna byli v 04:10 hodin ráno přivoláni k požáru kotelny v rodinném domě v obci Běchary. Po příjezdu na místo byl požár již uhašen uživatelem domu. K požáru došlo v kotli na dřevo, který se naštěstí nerozšířil do dalších prostor domu. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

V objektu shořela osobní vozidla

Ve zděném objektu, který sloužil jako garáž, bylo několik starších osobních vozidel, motorky, náhradní díly apod. Požár způsobil, že u jednoho z osobních vozidel na LPG došlo k výbuchu nádrže a následnému poškození střechy a vysklení oken objektu. Požár zcela zničil tři vozidla, u dalších došlo k poškození. Hasiči dostali požár pod kontrolu pět minut po půlnoci a zlikvidovali za dalších sedmnáct minut. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 450 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření hasičů a Policie ČR. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Ilustrační foto

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet