Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru skladu v Drhovli vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu

Patnáct minut po 13. hodině přijali dne 20. července 2017 jihočeští hasiči informaci o požáru skladu v obci Drhovle, části obce Drhovle – Zámek.

K požáru operační důstojníci vyslali osádky cisteren a dopravních automobilů profesionálních hasičů z Písku a dobrovolných hasičů obcí Písek, Drhovle a Kestřany. Jako další posilové jednotky vyjeli profesionální hasiči ze Strakonic a jednotky SDH obcí Sedlice, Štěkeň a Pamětice.

V 13:25 hodin vzhledem k rozsahu události operační středisko vyhlásilo 2. stupeň požárního poplachu.

Požár zasáhnul uskladněnou slámu a prostor, kde byla uložena. Půdorys skladu je přibližně 28 × 12 metrů. Vedle stojící kravín a další budovy nebyly požárem nijak zasaženy. Pro dodávku vody na požářiště zřídili dobrovolní hasiči z Drhovle ve své obci čerpací stanoviště.

Několik minut před 14. hodinou by požár lokalizován, tzn., že se dále již nešířil a nasazené síly a prostředky byly na požářišti v dostatečném množství. Následovalo dohašení všech ohnisek. Úplná likvidace požáru nastala v 17:11 hodin.

Výši vzniklé škody vyšetřovatel ve spolupráci s Policií ČR stanovil předběžně na 450 000,–. Příčinou vzniku požáru byla provozně-technická závada – cizí předmět ve stroji.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet