Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana mladé dívky ze studny na dvoře domu v Hluku

Dne 31. 3. 2009 v 17:10 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně dívky ze studny v Hluku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Hluku. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že dívka se propadla do studny na dvoře u rodinného domu.

Ilustrační foto

Dvanáctiletá dívka se propadla přes lehké dřevotřískové krytí studny na dvoře u domu. Dívka padala asi šest metrů do hloubky a skončila ve dva metry hluboké vodě. Vrchní okraj studny prakticky nevyčníval nad pozemek dvoru a nebyla tak vytvořena přirozená zábrana.

Před příjezdem hasičů pomáhal na místě rodinný příbuzný, který do studny spustil dlouhý dřevěný žebřík. Sám slezl až k hladině a pomohl dívce zachytit se na příčkách žebře.

V tu chvíli na místo jako první ze záchranářů dorazili místní dobrovolní hasiči. Celkem osm dobrovolníků přijelo ve dvou vozech a okamžitě se zapojili do záchrany. K dívce na žebři byl spuštěn zásahový opasek na laně, který jí příbuzný nasadil kolem těla. Dívka byla hasiči vytažena nahoru.

Vzápětí přijela posádka zdravotnické záchranné služby a holku si převzal do své péče. Lékař konstatoval lehký šok a lehké podchlazení. Za asistence profesionálních hasičů byla pacientka na transportním lůžku přivezena před dům a uložena do sanitního vozu. Po prvotním ošetření putovala do nemocnice na celkové vyšetření.

Hasiči místo předali přivolané hlídce policie, která případ dále šetří.


Ilustrační foto

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet