Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Rynolticemi a Jablonným v Podještědí došlo k čelnímu střetu dvou vozidel, šest osob bylo zraněno

Sobotní nehoda dvou vozidel ze dne 22.07.2017 se stala na komunikaci I/13 v části obce Lvová a vyžádala si 6 zraněných. Nehoda byla hasičům ohlášená v 19:34 hodin a na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jablonného v Podještědí.

Ihned po příjezdu hasiči vyprostili hydraulickým rozpínákem zaklíněného spolujezdce z vozidla Peugeot. Dalším zraněným se podařilo dostat mimo vozidla bez vyproštění a hasiči je soustředili dál od místa události ke krajnici, kde byli postupně ošetřováni.

Na místě zasahovalo pět pozemních posádek ZZS, jedna letecká. Dále ošetření zraněných prováděla Městská policie Jablonné v Podještědí a PČR.

Jelikož byly mezi zraněnými také 2 děti, povolal velitel zásahu na místo psychologickou pomoc, a to jak pro účastníky, tak pro rodiče. K události tak vyjela psycholožka HZS Libereckého kraje a jeden z členů týmu posttraumatické intervenční péče (PIP).

Po rozvozu raněných do nemocnic jsme likvidovali společně se správcem komunikace únik ropných produktů v celé šíři komunikace, použili jsme celkem 120 kg sorbentu. Vozidla jsme přesunuli ke krajnici, aby mohla začít fungovat doprava alespoň kyvadlově,

popsal velitel zásahu nprap. Mgr. Jan Přerovský ze stanice Jablonné v Podještědí.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet