Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda nákladního vozidla zablokovala dálnici D1

Ve středu 1. dubna ve 4:18 hodin byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda nákladního vozidla mezi 11.-15.km dálnice D1 z Prahy na Brno. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Říčany s cisternovou automobilovou stříkačkou a kontejnerovým automobilem na ropné havárie.

Zásahová jednotka hasičů přijela na místo události ve 4:22 hodin. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu nákladního vozidla s přívěsem. Vozidlo převáželo celkem 4 tuny prázdných obalů na náboje, ty byly rozsypány v úseku půl kilometru. Z palivové nádrže vozidla uniklo přibližně 260 litrů nafty. Nafta se dostala do kanalizace podél dálnice. Hasiči provedli protipožární opatření na havarovaném vozidle a vyteklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

Vzhledem k velkému množství úniku provozních kapalin byla na místo nehody povolána jednotka podnikových hasičů z Dekonty, která provedla konečnou likvidaci těchto provozních kapalin. Místo nehody bylo předáno zástupci životního prostředí a jednotka hasičů se vrátila zpět na základnu.

Foto: nstržm. BcA. Matěj Mlčoch

autor Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-swo-

Sdílet