Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár uskladněného dřeva na zahradě rodinného domu

Profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli krátce po poledni přivoláni k požáru uskladněného dřeva na zahradě rodinného domu v Jestřebí. Hasiči rozebrali hromadu nařezaného dřeva a dohasili ohniska.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Lužce nad Cidlinou likvidovali požár sazí v komíně rodinného domu v Lužci nad Cidlinou. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Hradečtí hasiči otevírali dveře bytu v ulici SNP v Hradci Králové. Uvnitř bytu byla nalezena uživatelka bez známek života.

V 16:49 hodin byli hasiči přivoláni k požáru osobního vozidla na křižovatce ulic Pražská a Zelená v Hradci Králové – Kuklenách. Požár zasáhl motorový prostor osobního vozidla Fiat Uno. Příčinou byla pravděpodobně technická závada, kdy došlo ke zkratu na elektroinstalaci. Hmotná škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky hasičů z Rychnova nad Kněžnou a Týniště nad Orlicí likvidovaly požár nákladního vozidla s přívěsem u Lípy na Orlicí. Požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada na brzdách. Hmotná škoda na vozidle a přepravovaném nákladu byla vyčíslena na 300 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli krátce po poledni přivoláni k požáru uskladněného dřeva na zahradě rodinného domu v Jestřebí. Hasiči rozebrali hromadu nařezaného dřeva a dohasili ohniska. Požár nezpůsobil žádnou hmotnou škodu. (foto: SDH Nové Město nad Metují)

K požáru trávy na louce v obci Hustířany vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Velichovek. Požár zasáhl plochu zhruba 10 krát 3 metry a nezpůsobil žádné škody na majetku.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli v 18:45 hodin přivoláni na čerpací stanici v ulici T.G.Masaryka v Novém Městě nad Metují. Na odstavné ploše uniklo z osobního vozidla Peugeot několik litrů pohonných hmot. Hasiči pomocí tmelu utěsnili poškozenou nádrž a benzin zasypali sorbentem. (foto: SDH Nové Město nad Metují)

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného byli ve 21:20 hodin přivoláni k požáru kabelů v Hostinném. Při příjezdu jednotek na místo se v blízkosti požáru nikdo nenacházel. Hasiči uhasili kabely vysokotlakým proudem vody. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Vrchlabští hasiči ve 22:12 hodin vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v Labské ulici ve Špindlerově Mlýně. Osobní vozidlo Fiat zde narazilo do patníku a došlo k poškození vozidla a úniku oleje. Hasiči zasypali olej sypkým sorbentem a odstranili jej z vozovky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Jičín

Jičínští hasiči otevírali dveře bytu v ulici Kosmonautů v Jičíně.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet