Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nákladního auta rozvozu pečiva v Uherském Brodě

Dne 1. 4. 2009 v 09:22 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta v Uherském Brodě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru nákladního zn. Avia.

Před příjezdem hasičů se snažili požár hasit dva zaměstnanci z areálu firem, kteří použili dva ruční hasicí přístroje a kbelíky s vodou. Požár pod kabinou byl pro ně těžko přístupný a na pomoc museli vyjet hasiči.

Hasič byli na místě požáru už za tři minuty od výjezdu a okamžitě rozvinuli jak vysokotlaké vodní vedení, tak i další vodní proud se speciální kartuší. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a okolo uskladněné dřevěné palety.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vůz odstavil do areálu přes několika dny. Vycházejícího kouře z motorového prostoru si jako první všimla jedna zaměstnankyně.

O celkovou likvidaci požáru se postarali až hasiči. Požár zničil prakticky celou kabinu nákladního auta pekárenské společnosti, ale také část korby. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 150.000 Kč. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek za 50 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstala­ci auta.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet