Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry vozidel zaměstnaly hasiče

V průběhu středy 1. dubna vyjížděli hasiči v celém kraji ke třem požárům motorových vozidel. První se odehrál v 8:33 hodin na Svatém Kopečku na Radíkovské ulici. Jednalo se o zahoření brzd městského autobusu, které se odehrálo bez účasti jednotky hasičů.

V průběhu středy 1. dubna vyjížděli hasiči v celém kraji ke třem požárům motorových vozidel. První se odehrál v 8:33 hodin na Svatém Kopečku na Radíkovské ulici. Jednalo se o zahoření brzd městského autobusu, které se odehrálo bez účasti jednotky hasičů. Požár zřejmě zlikvidoval řidič. Druhý požár autobusu se odehrál také na Svatém Kopečku, ale na ulici Dvorská v 14:30 hodin.

Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že požár v motorovém prostoru zlikvidoval řidič ručním hasicím přístrojem. Poslední požár vozidla se odehrál ve čtvrtek 2. dubna v 5:13 hodin mezi Bušínem a Bukovicemi na Šumpersku. Když profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči ze Šumperku a Nového Malína dorazili na místo události, zjistili, že se jedná o požár osobního automobilu škoda Octavia v nejvyšší fázi hoření.

Řidič byl mimo vozidlo a byl nezraněn. Hasiči požár zlikvidovali a po ochlazení motorové části se vrátili zpět na základnu. V tomto případě požár způsobil škodu 300 tisíc korun, příčinou vzniku ohně byla závada na elektroinstalaci ventilátoru.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-miw-

Sdílet