Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezpečnost v Praze budou zajišťovat také hasiči

Hasičský záchranný sbor České republiky se podílí v součinnosti s Policií České republiky na bezpečnostních opatřeních v souvislosti se setkáním nejvyšších představitelů států Evropské unie a návštěvou prezidenta USA Baracka Obamy a na bezpečnosti obyvatel Prahy a jejich návštěvníků ve dnech 4. a 5. dubna 2009.

Hasičský záchranný sbor České republiky se podílí v součinnosti s Policií České republiky na bezpečnostních opatřeních v souvislosti se setkáním nejvyšších představitelů států Evropské unie a návštěvou prezidenta USA Baracka Obamy a na bezpečnosti obyvatel Prahy a jejich návštěvníků ve dnech 4. a 5. dubna 2009.

Ochranná opatření se týkají zvýšených požadavků na požární zabezpečení Letiště Praha ubytovacích zařízení a prostorů pro jednání. Další opatření jsou přijata vzhledem k vysokému počtu osob soustředěných v místě veřejného vystoupení prezidenta Obamy.

Po dobu konání akce bude navýšen počet operátorů v telefonním centru tísňového volání linky 112, Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy bude posílen o další speciální techniku z ostatních krajů.

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV – generální ředitelství HZS ČR

-miw-

Sdílet