Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou nákladních vozidel u obce Lověšice zaměstnala hasiče, policisty i zdravotníky

V úterý 25. července v 15:35 hodin došlo na silnici I/55 u obce Lověšice k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů.

Dle výsledků dosavadního šetření měl čtyřiašedesátiletý řidič s nákladním automobilem značky Tatra, z dosud přesně nezjištěných příčin, z vedlejší komunikace doleva směrem na Přerov vjet v době, kdy tudy projížděl nákladní automobil značky Mercedes-Benz s přívěsem.

Došlo ke střetu pravé přední části automobilu Tatra s bočnicí druhého vozidla jedoucího směrem na Přerov. Vozidlo Tatra bylo nárazem odmrštěno a pokračovalo v pohybu nejprve přes vyvýšený reflexní betonový ostrůvek, oba jízdní pruhy ve směru na Hulín a bezpečnostní svodidla do travnatého příkopu, kde se zastavilo.

Při dopravní nehodě z Tatry pravými dveřmi na komunikaci vypadl devětačtyřicetiletý spolujezdec. Ten utrpěl zranění, se kterým byl po ošetření na místě převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Výše způsobené hmotné škody na vozidlech a komunikaci byla předběžně vyčíslena na 275 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

Během vyšetřování okolností nehody a následného úklidu jejích následků byla komunikace ve směru na Hulín krátkodobě uzavřena. Provoz byl plně obnoven v 16:15 hodin. Příčina, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. František Kořínek
Policie ČR
Sdílet