Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Ostravě hasiči zachránili jednu osobu, druhá nepřežila

U tragického požáru bytu zasahovali ve středu 26. července 2017 hasiči v Ostravě-Porubě. Při události zemřela jedna osoba, druhou se podařilo zachránit.

Operační středisko bylo o požáru informováno dvě minuty po dvaadvacáté hodině. Na místo byly ihned vyslány dvě hasičské jednotky z ostravských stanic HZS MSK v Porubě a Zábřehu s cisternami i výškovou technikou.

V době příjezdu první jednotky k události se v požárem zasaženém bytě nacházeli dva lidé. Hasiči vnikli dovnitř se zavodněným vodním proudem a po krátkém průzkumu uvnitř našli jednu usmrcenou a jednu těžce zraněnou osobu – tu z bytu zachránili a předali ji do péče přivolané záchranné služby.

Záchranáři ošetřovali jednačtyřicetiletou ženu, která při požáru utrpěla rozsáhlé poranění. Zasahující lékař zjistil popáleniny na devadesáti procentech tělního povrchu.

Posádky zajistily vstup do kostní dřeně a zahájily podávání léků, provedly rovněž prvotní ošetření popálených ploch.

Postižená byla uvedena do umělého spánku a transportována do popáleninového centra FN Ostrava. Její stav byl v době předání kritický,

uvedl PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

Požár byl zlikvidován krátce před třiadvacátou hodinou. Jeho příčiny šetří vyšetřovatelé z řad hasičů a policie, majetková škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet