Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v dětském pokoji rodinného domu v Mařaticích

Dne 4. 4. 2009 v 16:00 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Mařaticích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Kunovic a Mařatic.

Dne 4. 4. 2009 v 16:00 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Mařaticích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Kunovic a Mařatic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v dětském pokoji rodinného domu.

Požár zpozoroval syn majitelů, který byl na terase u domu a uviděl okno halící se do černého kouře a praskající pod náporem horka plamenů. Okamžitě ze zahrady zavolal svou matku. Oba společně vstoupili do místnosti, kde zjistili požár v části dětského pokoje. I přes nepříjemné překvapení nezpanikařili a začali požár hasit.

Majitelka použila kbelíky s vodou, což přispělo k zásadnímu zabránění dalšího šíření plamenů v pokoji. V domě také vypnuli elektrický proud.

Hasiči byli na místě za pět minut od výjezdu a okamžitě pronikli do zakouřeného domu. Požár byl lokalizovaný a hasiči místo pouze dohasili, překontrolovali proti jeho případnému dalšímu rozhoření a odvětrali místnosti v obytné části domu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování odhalilo technickou závadu na elektroinstalaci domu, která byla určena jako příčina vzniku požáru. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Zásahem majitelů a hasičů se podařilo uchránit další majetek domu za 1,5 mil. Kč.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet