Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dopravní nehodě v centru Zlína

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u bývalého rychlého občerstvení došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Fiat a Opel.

Dne 4. 4. 2009 ve 22:48 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u bývalého rychlého občerstvení došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Fiat a Opel.

Po nedání přednosti v jízdě narazil opel čelně do boku fiatu. Po nárazu byl jeden z vozů odhozen na sloup světelné signalizace a druhé auto zablokovalo průjezd křižovatkou.

Jako první na místo dorazili strážníci městské policie, následovaní hasiči. Strážníci měli v péči staršího řidiče opelu a za podpory hasiče zdravotníka mu byla poskytována první pomoc. Muž utrpěl řezné rány v obličeji.

Pro velké vytížení posádek zdravotnické záchranné služby byl na místo nejdříve vyslán vůz LSPP. Jeho posádka si převzala pacienta a odvezla ho do nemocnice.

O několik minut později přijel vůz rychlé zdravotnické služby a jeho posádka postupně ošetřila další tři zraněné mladé lidi z fiatu. Všichni byli nakonec odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči a vyšetření.

Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s odtažením vraků mimo křižovatku. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava v centru města omezena přes hodinu.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet