Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S.O.S 2009 me­todické cvičení zdravotnických družstev

8 – 10. května 2009, CHKO Slavkovský les, Svatošské skály. Rádi bychom pozvali všechny záchranáře a širokou verejnost na první ročník sourěže S.O.S. 09. Cvičení je pod záštitou Územní zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje v čele s jejím ředitelem panem doktorem MUDr. Ivem Tukinskim . Je určeno pro jednotlivé dobrovolné složky záchranářů, střední a vyšší zdravotnické školy, družstva SDH.

8 – 10. května 2009, CHKO Slavkovský les, Svatošské skály. Rádi bychom pozvali všechny záchranáře a širokou verejnost na první ročník sourěže S.O.S. 09. Cvičení je pod záštitou Územní zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje v čele s jejím ředitelem panem doktorem MUDr. Ivem Tukinskim . Je určeno pro jednotlivé dobrovolné složky záchranářů, střední a vyšší zdravotnické školy, družstva SDH.

Cvičení se nesmí účastnit lékař. Družstvo je tvořeno max. 4 členy. Družstvo zasahuje jako zdravotnický tým s využitím dostupné záchranné techniky, nepodává léky, nezajišťuje žilní vstup. Cvičeni se koná v krásném prostředi přírodní rezervace Slavkovský les, Svatošské skály nedaleko Karlových Varů. Soutěžní trať je postavena v náročném terénu a žádné stanoviště není zabezpečeno proti nepříznivým vlivům počasí. Zvolte tudíž vhodnou obuv a oblečení. Trať je fyzicky a psychicky náročná a cvičení proběhne za každého počasí. Program akce nezohledňuje potřeby odpočinku a spánku jednotlivých účastníků.

Cvičení prověřuje odbornou a fyzickou připravenost zasahujícího družstva. Družstva ošetřují vlastním standardním zdravotnickým materiálem. Na stanovištích budou pouze k dispozici pomůcky, které nejsou časté ve výbavě jednotek, a tedy použít je mohou všichni. Hodnocení způsobu ošetření daného poranění se odvíjí od hodnotících tabulek soutěže. Družstvo s nejmenší bodovou ztrátou vyhrává. V případě shody bodu rozhodne kvalita ošetření dodatečně zvoleného poranění hlavním rozhodčím. Případné připomínky a stížnosti lze uplatnit vedoucím družstva písemnou formou u organizátorů soutěže nejpozději do posledního dne soutěže. Ubytování je zajištěno v místě konání akce v rekreačním středisku Česká pošty Svatošské skály. GPS 50°11'38.89"N; 12°48'25.65"E

Jsou zajištěny zděné a dřevěné chaty s pokoji od 2 do 16 míst. V každé chatě lůžkoviny, společné WC a sprchy. V místě není dovoleno stanování.

Pro ubytované je zajištěna polopenze (2× snídaně a 2× večeře). Stravování začíná v pátek večeří, sobota snídaně a večeře a v neděli snídaně. Těšíme se na vaši účast.

Podrobne informace naleznete na webu soutěže http://adzcr.eu/sos/ .


-kaw- 

Sdílet