Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za sokolovskými hasiči přišly šťastně nalezené dívky, pátralo po nich přes sedmdesát lidí

Velmi milou a příjemnou návštěvu přivítali v pondělí 31. července 2017 na stanici hasičů v Sokolově příšlušníci směny B. Přišly za nimi dívky, po kterých v noci z pátku na sobotu pátraly po Sokolově desítky hasičů a policistů.

Dívky se ztratily v pátek odpoledne, od nočních hodin se pak do velké pátrací akce zapojili společně s policisty hasiči ze stanice Sokolov společně s dobrovolnými kolegy z jednotek z Chodova, Březové, Kynšperka, Bukovan a Habartova.

Celou noc prohledávali záchranáři sokolovské sídliště, přilehlé parky i vodní hladinu jezírek a řeky. Nad městem létal i policejní vrtulník s termovizí.

V sobotních ranních hodinách se hasiči vystřídali, nastoupila nová směna na sokolovské stanici a přijeli i další dobrovolní hasiči z Lokte, Vintířova, Horního Slavkova, Oloví a Krajkové. Obě dívky nalezl v sobotních ranních hodinách obyvatel jednoho obytného domu v Sokolově.

Právě do vestibulu tohoto domu se dívky v noci schovaly.

Sestry přišly na sokolovskou stanici poděkovat za velkou snahu o jejich nalezení během páteční noci. Taková návštěva všechny na stanici vždy nesmírně potěší. Samozřejmě jsou všichni rádi, že akce dopadla dobře a obě dívky jsou v pořádku.

A také oběma sestrám hasiči popřáli, aby se příště potkávali už jenom takto vesele na stanici a aby dívky už nemusely nidky zažít podobnou situaci, do které se dostaly.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet