Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Při likvidaci vážné nehody kamionu a dodávky silničářů narazil do hasičské cisterny osobní automobil

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly v pondělí 6. 4. 2009 odpoledne u dopravní nehody polského kamionu MAN s dodávkovým automobilem Správy silnic Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku ve směru na Nošovice a Český Těšín. Druhá nehoda se stala po příjezdu profesionálních hasičů – do jejich stojícího auta se zapnutými majáky narazil osobní automobil Seat.

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly v pondělí 6. 4. 2009 odpoledne u dopravní nehody polského kamionu MAN s dodávkovým automobilem Správy silnic Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku ve směru na Nošovice a Český Těšín. Druhá nehoda se stala po příjezdu profesionálních hasičů – do jejich stojícího auta se zapnutými majáky narazil osobní automobil Seat.

Kamion měl na rychlostní komunikaci R48 srazit dodávku s přívěsem přes plot do příkopu a zranit čtyři muže, z toho dva těžce.

Druhá nehoda se stala po příjezdu profesionálních hasičů – do jejich stojícího auta se zapnutými majáky narazil osobní automobil Seat. Jeho zraněnému a zaklíněnému řidiči pomohli hasiči ven. (Silničářská dodávka pravděpodobně stála, nebo popojížděla u okraje silnice.)

Operační středisko hasičů se o nehodě polského MANu a dodávky silničářů s přívěsem (vezla dopravní značení) dozvědělo deset minut před třináctou hodinou. Na místo ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Nošovicích a Frýdku-Místku a dobrovolní hasiči z obce Dobrá, později byli vysláni i jejich kolegové z Nošovic.

Hasiči pomáhali týmu rychlé zdravotnické služby se zraněnými ze silničářské dodávky, kterou náraz kamionu doslova vymrštil mimo silnici. Prvního těžce zraněného muže převezl do nemocnice vrtulník Letecké záchranné služby, druhé těžce zraněného převezla sanitka. Řidič polského kamionu, který vezl neupřesněné stroje a po nehodě zůstal stát na silnici, vyvázl bez zranění.

Po nárazu Seatu do hasičské Tatry Terrno hasiči okamžitě pomohli zraněnému řidiči s vyproštěním z havarovaného vozidla a také zabezpečili Seat před požárem. Všichni hasiči naštěstí vyvázli bez zranění.

Škoda na hasičské cisterně z hasičské stanice HZS MSK v Nošovicích byla odhadnuta na 200 tisíc korun.


Zvětšit mapu

Obě nehody šetří Policie ČR, která uzavřela oba směry rychlostní komunikace a posílala řidiče po „staré" silnici Frýdek-Místek-Dobrá. Pak byl zprůjezdněn jeden směr silnice. Asi za hodinu a půl byla zprůjezdněna i druhá část R48 (z FM do Českého Těšína).

por. Mgr. Petr Kůdela – tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje

-kaw- 
Sdílet