Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kombajnu na Strakonicku způsobil škodu za jeden a půl milionu korun

V odpoledních hodinách zasahovali dne 2. srpna 2017 hasiči na Strakonicku u požáru kombajnu. Informaci o požáru přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v 14:19 hodin.

K požáru do Blatné, části obce Skaličany vyjeli profesionální hasiči ze stanice Blatná a vzhledem k tomu, že se dalo předpokládat rychle rozšíření požáru na blízké pole, byly svolány jednotky SDH obcí Blatná, Sedlice a Skaličany.

Rychlý příjezd blatenských profesionálů a jejich bezprostřední zásah dalšímu rozšíření požáru zabránil. Hasiči dostali požár pod kontrolu již po několika minutách a v 14:40 hodin velitel zásahu hlásil úplnou likvidaci. Sedličtí a následně blatenští a po půl čtvrté odpolední i skaličanští dobrovolní hasiči byli odesláni zpět na základnu.

Při závěrečném průzkumu však hasiči zjistili, že z kombajnu vyteklo přibližně 400 litrů nafty. Operační středisko o události okamžitě informovalo pracovníky odboru životního prostředí Městského úřadu Blatná. Naftu zbývající v nádrži kombajnu hasiči odčerpali. Kontaminovaná půda bude odbagrována firmou.

Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 1 500 000,–, příčinou vzniku požáru byla technická závada.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet