Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda mezi Trutnovem a Starým Rokytníkem

Profesionální hasiči z Trutnova byli dne 6:4:2009 v 07:39 hodin přivoláni k vážné dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Trutnovem a Starým Rokytníkem ve směru na Radeč. Řidič dodávky Nissan Vanette Cargo zde narazil do přípojného secího zařízení vlečeného za traktorem. Dodávka skončila na boku a řidič zůstal uvnitř zaklíněn. Hasiči museli použít hydraulické nářadí a zraněného řidiče ze zdemolované kabiny vystříhat.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 6. dubna 2009

Hradec Králové

Profesionální hasiči z Hradce Králové byli dopoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. E442 při výjezdu z Hradce Králové směrem na Jičín. Zhruba 100 metrů za kruhovým objezdem u ČKD se srazila dvě nákladní vozidla Mercedes Actros a Daf. Při nehodě byl lehce zraněn řidič, který se svým vozidlem zezadu narazil do kamionu před sebou. Z poškozeného kamionu unikla chladící kapalina. Jedno z nákladních vozidel odjelo po vlastní ose, druhé bylo pomocí těžké techniky specializované firmy odtaženo. Hasiči odstranili sklo a plastové části z vozovky a místo předali Policii ČR k dalšímu šetření.

Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem odklízeli z vozovky na Staroměstském náměstí v Třebechovicích pod Orebem uniklé fekálie. Hasiči očistili komunikaci vodním proudem.

Profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Lochenic vyjeli k požáru plechové chatky u písáku v Lochenicích. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří uvnitř plechové nástavby z nákladního vozidla, kterou využívali rybáři. Jako první byla na místě místní jednotka dobrovolných hasičů, která dvěma vodními proudy likvidovala požár. Společně s profesionální jednotkou násilně otevřeli ze dvou stran plechové dveře, aby bylo možné požár dohasit. V době požáru se uvnitř buňky nikdo nenacházel. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Hmotná škoda nevznikla.

V 15:23 hodin byli hasiči požádáni o otevření bytu v Moravské ulici v Hradci Králové. Na zemi uvnitř bytu ležela třiaosmdesátiletá žena, která nemohla vstát. Žena byla ošetřena a převezena záchrannou službou do nemocnice.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky otevírali dveře bytu v Laichterově ulici v Dobrušce, kde zůstal uzamčený asi dvouletý chlapec. Hasiči otevřeli dveře bytu a chlapce v pořádku předali do péče otce.

V 09:09 hodin byli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Ještětice. Řidič traktoru zn. Zetor z dosud nejasných příčin havaroval a zadní část traktoru skončila v místním potoce. Při příjezdu hasičů na místo byl zraněný muž v péči lékaře záchranné služby. Hasiči umístili na hladinu potoka dva sorbční hady, aby zabránili šíření případného úniku provozních kapalin z traktoru. Na místo byl povolán automobilový jeřáb ze stanice v Rychnově nad Kněžnou, který vyprostil havarovaný traktor.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, hasiči HZS SŽDC Česká Třebová dobrovolní hasiči z Borohrádku a Týniště nad Orlicí byli v 09:23 hodin přivoláni k nehodě na železniční trati u Borohrádku. Osobní vlak zde srazil a na místě usmrtil devatenáctiletého mladíka. Hasiči pomohli se zajištěním místa nehody a ohraničili místo zásahu vytyčovací páskou. Po příjezdu hasičů z České Třebové předali místo zásahu a vrátili se na základnu.

Územní odbor Náchod

Hasiči z Jaroměře pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity na náměstí B. Němcové v Jaroměři – Josefově.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce byli ve 13:39 hodin přivoláni k požáru osobního vozidla na silnici č. 301 v Horním Kostelci. Po příjezdu hasičů na místo byl požár osobního vozidla Š 105 uhašen občany pomocí ručních hasicích přístrojů. Jednotky zkontrolovaly automobil, aby nedošlo k opětovnému zahoření. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 2 tisíce korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

V 19:34 hodin vyjeli hasiči z Jaroměře k požáru trávy v silničním příkopu u silnice č. 299 18 u Jaroměře. Požár zasáhl plochu zhruba 10 krát 2 metry a nezpůsobil žádné škody na majetku.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova byli v 07:39 hodin přivoláni k vážné dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Trutnovem a Starým Rokytníkem ve směru na Radeč. Řidič dodávky Nissan Vanette Cargo zde narazil do přípojného secího zařízení vlečeného za traktorem. Dodávka skončila na boku a řidič zůstal uvnitř zaklíněn. Hasiči museli použít hydraulické nářadí a zraněného řidiče ze zdemolované kabiny vystříhat. Po vyproštění byl muž předán do péče záchranné služby, která jej převezla do nemocnice. Hasiči zabezpečili nádrž dodávky proti úniku pohonných hmot pomocí tmelu a za použití vyprošťovacího automobilu převrátili dodávku zpět na kola. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic k úklidu vozovky v místě události. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Trutnov)

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli k dopravní nehodě dodávky a skútru do ulice 5. května ve Dvoře Králové nad Labem. V době příjezdu hasičů již na místě zasahovala Policie ČR a Zdravotnická záchranná služba. Při nehodě byl zraněn řidič skútru, kterého hasiči pomohli transportovat do sanity. Následně zajistili místo nehody a odstranili malý motocykl ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Trutnovští hasiči v 16:52 hodin otevírali dveře bytu v Kubelíkově ulici v Trutnově.

Územní odbor Jičín

Jednotky požární ochrany okresu Jičín nezasahovaly u žádné události.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet