Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru čekalo na hasiče překvapení

Několik pytlů s marihuanou objevili hasiči při nočním požáru v obci Zálezly na Tachovsku. Požár zachvátil jednu část dvojdomku a téměř celou ji zničil. Při vynášení materiálu z objektu hasiči na několika místech objevili černé igelitové pytle obsahující marihuanu. Drogu okamžitě zajistili policisté.

Požár střechy dvojdomku v obci Zálezly ohlásil oznamovatel v úterý 7. 4. 2009 ve 3.30 hodin. Když na místo dorazily první jednotky, byla už střecha celá v plamenech. V době požáru se ani v jednom z domů nikdo nenacházel. Dovnitř musela jednotka vniknout násilím. Hasiči kromě likvidace požáru také ochlazovali přilehlou druhou část dvojdomku, kterou se podařilo zachránit.

K místu události byla zajištěna za pomoci dobrovolných jednotek dodávka vody. Po uhašení hasiči rozebrali konstrukci střechy a začali vynášet věci z objektu. Uvnitř objevili několik pytlů marihuany a další pak našli také v garáži u domu. Veškeré nalezené psychotropní a omamné látky zajistili policisté. Objekt byl poté zkontrolován pomocí termokamery. Před požárem se podařilo uchránit druhou část domu, garáž, kotelnu a uhelnu. Jedna část domu byla úplně zničena, předběžná škoda se odhaduje na jeden milion korun.

Příčina požáru je zatím v šetření. Podle vyšetřovatele požár zřejmě vznikl v půdním prostoru. Ohnisko se nacházelo za vchodovými dveřmi za nimiž vedlo schodiště na půdu. Střecha a podkroví úplně shořelo a oheň zasáhl i místnosti v přízemí domu.

Zasahující jednotky:

HZS Stříbro
HZS Tachov
JSDH Kladruby
JSDH Horšovský Týn
JSDH Skapce

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-swo-

Sdílet