Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Medaile ze světových her policie a hasičů

Uprostřed letošního žhavého léta se ve španělském hlavním městě Barceloně konaly již X. světové hry policie a hasičstva „WORLD POLICE & FIRE GAMES“ nazývané také bezpečnostní olympiádou a opětovně se jich zúčastnili i zástupci České republiky.

Obdobně jako v předchozích hrách v Indianapolis, činil počet účastníků několik tisíc osob a např. jen v disciplínách cyklistiky startovalo téměř 1400 účastníků. Šlo tedy nesporně o gigantickou sportovní událost a o to více je cenný každý medailový úspěch, který zde sportovci získají.
Jsou pak zejména potěšitelné úspěchy českých hasičů-sportovců a to dokonce ty nejvyšší. Nesporným králem je velitel směny „A“ HZSP SPOLANA a. s. Pavel Pour, který v disciplinách silniční cyklistiky ve své věkové kategorii získal v časovce zlatou medaili, v kritériu stříbrnou medaili a na silničním okruhu se umístil na 5. místě. Zlatou medaili pak získal Vladimír Vysocký z HZS Ostrava. V cyklistických disciplinách dále ještě soutěžil Ivan Latenberg z HZS Brno, podle hlasů byli mezi sportovci zaregistrováni rovněž účastníci z řad PČR, avšak celkový přehled účastníků her z ČR bohužel nemáme, neboť tato účast nebyla zajišťována jako jednotný tým reprezentace ČR.
Dosažené výsledky však jednoznačně svědčí o tom, že hasiči svoji vlast umějí reprezentovat skutečně kvalitně.

Ing. Oldřich Lukš
Sdílet