Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v dětském pokoji rodinného domu v Polešovicích

Dne 7. 4. 2009 ve 14:20 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Polešovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jednou cisternou a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Polešovic a Nedakonic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v dětském pokoji v prvním patře rodinného domu.

Majitelka vešla do pokoje v prvním patře a z místnosti se na ni vyvalil kouř. Stačila rychle vběhnout dovnitř a vypojit elektrickou přípojku v zásuvce. Následně seběhla dolů a vypnula hlavní jističe proudu v domě. Sama si netroufala požár hasit a na pomoc přivolala hasiče přes linku tísňového volání 150.

Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči, kteří pronikli do zakouřeného pokoje a požár bleskově uhasili pomocí vysokotlakého proudu vody. Vyházeli ohořelé vybavení místnosti ven a zakouřené horní patro odvětrali. Profesionálové místo překontrolovali proti případnému dalšímu rozhoření. Celková likvidace požáru trvala asi hodinu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitelka popsala zjištění požáru v domě a správnou reakcí napomohla k zabránění větších následků. Plameny poškodily část vybavení pokoje, nábytek, lůžkoviny a elektroniku.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na starším televizoru. V uzavřeném pokoji došlo k postupnému vyhoření vzdušného kyslíku a k výraznému utlumení požáru. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Včasným zjištěním požáru a zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek domu za 2 mil. Kč.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet