Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Konec sezóny na Opavsku

Poprvé na zbrusu nové trati

Letos se poprvé soutěžilo na nové trati vybudované pro požární sport, od základny po káď asfaltový povrch a k terčům trávník, na kterém sice bylo vidět, že je ještě mladý, ale vzhledem k tomu, že areál se dobudoval letos, tak perfektně připravený. Do tohoto poháru se družstva kvalifikovala účastí v Opavské okresní lize, kde se musí zúčastnit min. 50% soutěží, a nejlepších 15 + pořadatel postupuje na tuto soutěž. Soutěží se dle pravidel PS a Opavské okresní ligy, tedy jednotný stroj PS 12 a široké hadice. Začátek byl stanoven na 12,30 a po nástupu se rozjela první disciplína běh na 100 m s překážkami, kterého se účastnili čtyři soutěžící z družstva a počítal se čas třech nejlepších.
Nejlépe se ve stovkách dařilo družstvu z Neplachovic, kteří se součtem 56,07 ujali vedení před HZS MSK Opava 56,30 a SDH Kravaře 57,13. Po krátké pauze pro odstranění překážek, se začalo chystat první družstvo na základnu pro požární útok, losování pořadí pro soutěž přiřklo startovní číslo jedna družstvu z Neplachovic, které předvedlo bezchybný pokus a časem 22,37 nasadili laťku tak vysoko, že ji nepřekonali ani kluci z Velkých Hoštic (23,60) ani z Kravař (23,81). Požární útok se nevyvedl domácím, kteří jako jediní byli nehodnoceni. Po třech letech smůly si tedy pohár a finanční prémii odvezl SDH Neplachovice, součtem časů 78,44, druhý skončil SDH Kravaře 80,94 a třetí HZS MSK Opava 84,23.
Pro další léta, jak přislíbil ředitel HZS MSK ÚO Opava, by měl být tento pohár zachován, otázkou ale je, jak se do tohoto poháru budou družstva kvalifikovat, protože Opavská okresní liga se potýká jak s nechutí pořadatelů pořádat soutěže dle daných pravidel, tak s malou účastí družstev na těchto soutěžích.
Podrobné výsledky a spoustu dalšího naleznete na našich webových stránkách s novou adresou www.neplachovice-fire.cz.

Ondřej Čech
Sdílet