Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté s hasiči vytáhli z vody topícího se muže u rybníka Kníže v Jičíně

Jičínští kriminalisté prověřují možné protiprávní jednání, ke kterému došlo dne 6. srpna 2017 krátce po poledni u rybníka Kníže v Jičíně. Dva muži ve věku 52 a 32 let se dohadovali o svých plaveckých kvalitách a tato diskuze vyvrcholila tím, že jeden druhého strčil do vody.

Vzhledem k tomu, že se odstrčený muž ani po chvíli neobjevil na hladině, rozhodl se druhý z nich pro něj skočit a vytáhnout jej. Zřejmě však přecenil své síly a začal se také topit.

Díky nezištné pomoci náhodného kolemjdoucího byl po velmi krátké době druhý z mužů vytažen na břeh, nicméně ten první stále zůstával pod hladinou.

Přivolaní policisté na místo dorazili několik málo minut po přijetí oznámení, ihned svlékli části svých uniforem a bez váhání se společně s hasiči pustili do prohledávání rybníka.

Po několika minutách se jim společně muže podařilo nalézt, vytáhli jej z vody a poskytli mu bezodkladnou první pomoc. Následně se na místo dostavila záchranná služba, které byl muž předán. Dle prvotních poznatků z místa je stav tonoucího muže vážný.

Bližší okolnosti případu včetně právní kvalifikace a míry zavinění jsou stále v šetření.

por. Ondřej Moravčík
Policie ČR
Sdílet