Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednu popálenou osobu transportoval do nemocnice vrtulník, druhý člověk zemřel. Požár roubenky v Krásné Lípě hasily čtyři jednotky

Několik minut před jednou hodinou ranní dne 7. srpna 2017 bylo na tísňovou linku oznámeno, že v Krásné Lípě, v místní části Krásný Buk, hoří roubená chalupa.

Operační středisko na místo postupně vyslalo čtyři jednotky. Kromě místní dobrovolné také profesionální hasiče z Varnsdorfu a dobrovolné kolegy z Rumburku a Horního Podluží.

V době příjezdu první jednotky – místní – byl celý objekt zachvácen plameny. Zásah kromě sálavého tepla komplikovala také přítomnost elektrického vedení nedaleko objektu. Zároveň nebylo jisté, zda se v objektu někdo nenachází.

Hasiči nasadili několik vodních proudů a jakmile to bylo možné, vydali se na průzkum vnitřku chalupy, využívali i termokameru. Nejhorší možný scénář se potvrdil a hasiči uvnitř našli těžce popálenou osobu, kterou vynesli ven a až do příjezdu zdravotníků poskytovali předlékařskou­ pomoc.

Zdravotníci si vyžádali letecký transport na specializované popáleninové centrum, z Prahy proto dorazil policejní vrtulník, do něhož byla osoba po ošetření v sanitce transportována. Informaci potvrdil Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

Mezitím hasiči pokračovali v průzkumu a v objektu našli druhou osobu, tu už ale bohužel nemohli zachránit.

Na místo se dostavil hasičský vyšetřovatel, příčinu vzniku požáru zjišťoval společně s policejními kriminalistickými techniky. Ohledání požářiště bude pokračovat v průběhu dne. Kromě hasičů, zdravotníků a policistů na místě zasahovali také pracovníci ČEZu.

Dvě jednotky na místě zůstaly a až do ranních hodin dohašovaly lokální ohniska.

Sdílet