Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na dálnici D1 zemřel jeden člověk, havaroval kamion, dodávka a osobní auto

Dne 8. srpna 2017 ráno zasahovaly jednotky u vážné nehody na 176. kilometru D1 ve směru na Prahu. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a šest zraněných. Provoz na dálnici byl omezen.

Hasiči k nehodě vyjeli krátce po čtvrt na devět. Na místě zasahovala jednotka HZS Kraje Vysočina a z Jihomoravského kraje jednotky HZS z Rosic a Brna-BVV. Situace na místě byla v první chvíli nepřehledná. Havaroval kamion, dodávka a osobní auto. Zdálo se však, že zraněných by mohlo být až dvacet.

Nikoho nebylo nutné z vozu vyprostit. Postupně se ukázalo, že celkem je na místě šest zraněných a jeden člověk při nehodě zemřel. Dálnice ve směru na Prahu byla dočasně uzavřená. Po nezbytných opatřeních byl zprovozněn jeden jízdní pruh.

Velitel zásahu si nechal na místo povolat také příslušníky poskytující posttraumatickou intervenční péči, kteří dorazili z brněnské stanice Lidická a postarali se o účastníky nehody.

Před jedenáctou hodinou byl provoz na dálnici obnoven ve dvou pruzích a po úklidu silnice kolem půl dvanácté odjela poslední jednotka HZS zpět na základnu.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet