Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Požár nákladního vozidla způsobil škodu 300 tisíc korun

Ve středu 8. dubna v 11:15 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár nákladního vozidla mezi obcemi Ptice a Červený Újezd. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternou a vyšetřovatelem, společně s jednotkou dobrovolných hasičů obce Unhošť s jednou cisternou.

Ve středu 8. dubna v 11:15 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár nákladního vozidla mezi obcemi Ptice a Červený Újezd.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternou a vyšetřovatelem, společně s jednotkou dobrovolných hasičů obce Unhošť s jednou cisternou.

Řidič nákladního vozidla značky Tatra 815 vezoucí dřevo zpozoroval v obci Ptice vycházející černý kouř z motorového prostoru. Řidič vozidla ihned zastavil a začal požár hasit práškovým hasicím přístrojem. Intenzita požáru byla tak silná, že se požár začal šířit na kabinu vozidla.

Již cestou k zásahu byl vidět černý hustý kouř. Jako první na místo události v 11:23 hodin přijela jednotka dobrovolných hasičů z Unhoště, která zahájila hasební práce vysokotlakým proudem. O pět minut později přijela na místo události jednotka profesionálních hasičů z Kladna. Hasiči v dýchací technice rozvinuli jeden útočný proud, kterým požár v 11:34 hodin lokalizovali. O dvacet minut později nastala konečná likvidace požáru a obě jednotky se vrátily zpět na základnu.

Vozidlo bylo ohledáno vyšetřovatelem požárů. Ten určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu v motorovém prostoru. Majitel vozidla si vyčíslil škodu na 300 tisíc korun. Uchráněné hodnoty hasebním zásahem hasičů činí též 300 tisíc korun. 


Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno
HZS Středočeského kra­je

-miw-

Sdílet