Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Novém Bydžově zničil prodejnu obuvi

Čtyři jednotky hasičů vyjely včera (7. dubna 2009) po poledni k nahlášenému požáru v prodejně obuvi na Revoluční třídě v Novém Bydžově na Hradecku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 12:18 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dále byly povolány jednotky sborů dobrovolných hasičů z Nového Bydžova, Nechanic a Skřivan.

Čtyři jednotky hasičů vyjely včera (7. dubna 2009) po poledni k nahlášenému požáru v prodejně obuvi na Revoluční třídě v Novém Bydžově na Hradecku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 12:18 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dále byly povolány jednotky sborů dobrovolných hasičů z Nového Bydžova, Nechanic a Skřivan.

Prodejna s obuví a galanterií se nacházela v přízemí obytného domu. Při příjezdu první jednotky na místo byl požárem zasažen sklad se zbožím i samotná prodejna. Majitelka, která byla v době vypuknutí požáru na toaletě v prodejně, stačila včas utéct. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 12:37 hodin. Dohašování a odvětrávání silně zakouřeného objektu trvalo až do 13:40 hodin. Hasiči vyklidili zasažený prostor a vynosili část zboží i s regály před obchod. V obou místnostech došlo k poškození omítek, malby, dveří apod. Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár způsobila nedbalost majitelky obchodu. Ta nechala zapálenou vonnou aromatickou svíčku na stolečku mezi pultem a skladem. Prostor byl oddělen hadrovým závěsem, který od svíčky vzplál. Hmotná škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 1,5 milionu korun. Uchráněné hodnoty činí 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Nový Bydžov)

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje:

V 16:46 hodin byli hasiči z Hradce Králové přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 11 z Hradce Králové na Prahu u obce Roudnice. Řidič nákladního vozidla, jedoucí od Prahy, se zřejmě snažil vyhnout před ním odbočujícímu osobnímu vozidlu Š 120 a vjel do protisměru. V tu dobu zde jelo osobní vozidlo Š Octavia Combi s německou poznávací značkou. Řidič Octavie utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili osobní vozidlo proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hradečtí hasiči vyjeli k požáru suché trávy, který byl ohlášen u Opatovic nad Labem na Pardubicku. Požár zřejmě vypukl od el. vedení. Na místě zasahovali také hasiči Pardubického kraje, kteří požár zlikvidovali.

Hasiči HZS SŽDC likvidovali požár travního porostu v ulici Pardubická v Hradci Králové.

V 17:34 hodin hasiči otevírali na žádost záchranné služby dveře bytu v Mánesově ulici v Hradci Králové. Uvnitř byla nalezena osoba bez známek života.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči byli v 02:06 hodin požádáni o otevření dveří bytu v Komenského ulici v Náchodě. Po otevření dveří byl na toaletě nalezen muž bez známek života.

Hasiči z Náchoda vyjeli k úniku hydraulického oleje z nákladního vozidla do ulice Náchodská ve Velkém Poříčí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z hydraulické ruky nákladního vozidla Renault unikly na chodník dva až tři litry oleje. Hasiči zasypali látku sorbentem a zlikvidovali.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Veby 01 Broumov Olivětín byli ve 13:18 hodin přivoláni k požáru kůlny v ulici Generála Svobody v Broumově. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří přízemí a část střechy zděné kůlny. Jednotka požár lokalizovala za dvacet minut od ohlášení a zlikvidovala za dalších 50 minut. Hasiči rozebrali poškozenou střechu a dohasili ohniska. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Broumov)

Hasiči ze stanice Náchod otevírali dveře bytu v Husově ulici v Hronově.

Profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce a Stárkova vyjeli k dohašení rozhořívajícího se ohniště po čtvrtečním (2. dubna 2009) požáru louky u obce Chlívce.

Profesionální hasiči z Broumova byli ve 23:10 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Meziměstí a Ruprechtice. Řidič osobního vozidla Ford Escort vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Auto se převrátilo a skončilo na střeše. Řidič utrpěl lehké oděrky a byl ošetřen na místě. Zasahující hasiči provedli protipožární opatření a jímali unikající olej do speciálních nádob. Po zadokumentování nehody převrátili vozidlo zpět na kola a pomocí navijáku technického automobilu odstranili havarované vozidlo mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov

Královédvorští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici Okružní ve Dvoře Králové nad Labem.

Trutnovští hasiči likvidovali požár suché trávy v ulici R. Frimla v Trutnově. Požár zasáhl plochu 5 krát 4 metry a nezpůsobil žádné škody.

Požár trávy o rozloze 5 krát 10 metrů likvidovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem v ulici Heydukova ve Dvoře Králové nad Labem.

Profesionální hasiči ze stanice Trutnov byli ve 22:36 hodin přivoláni k požáru osobního vozidla Š Octavia v ulici Roty Nazdar v Trutnově. Požár poničil levou stranu kapoty, kolo a část podvozku. Hmotná škoda se odhaduje do výše 15 tisíc korun. Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár byl s největší pravděpodobností způsoben úmyslně. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice otevírala na žádost Policie ČR dveře bytu v ulici Na Veselce v Úpici.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Hořic vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc se snesením nemohoucí osoby z druhého patra domu do sanity v Macharově ulici v Hořicích.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet