Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z chalupy zbylo jen několik zdí

Dnes ve 2 hodiny ráno byl ohlášen požár chalupy v části Příchovice obce Kořenov. Operační důstojník vyslal majiteli, který se sám snažil požár hasit, na pomoc profesionální hasiče z Jablonce nad Nisou, Velkých Hamrů a dobrovolné kolegy z Příchovic, Desné II a Horního Polubného s osmi cisternovými vozy.

Dnes ve 2 hodiny ráno byl ohlášen požár chalupy v části Příchovice obce Kořenov. Operační důstojník vyslal majiteli, který se sám snažil požár hasit, na pomoc profesionální hasiče z Jablonce nad Nisou, Velkých Hamrů a dobrovolné kolegy z Příchovic, Desné II a Horního Polubného s osmi cisternovými vozy.

V době příjezdu prvních jednotek na místo byla již stará poloroubená chalupa zcela zachvácena ohněm. Velitel zásahu po dohodě s majitelem chalupy nařídil nechat požár dohořet pod kontrolou jednotek požární ochrany. Majitele chalupy, který utrpěl šok a měl zdravotní obtíže, odvezli záchranáři zdravotnické služby k ošetření do nemocnice. Dobrovolní hasiči z Příchovic hlídali požářiště až do 11 hodin.

Při požáru shořely všechny hořlavé konstrukce objektu a zůstaly jen obvodové stěny zděné části. Příčina vzniku požáru i výše škody je zatím v šetření. Vyšetřování bude pokračovat, až bude možno vyslechnout majitele chalupy.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-miw-

Sdílet