Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Roztáčí se kola nového ročníku hry Plamen

Zatímco příroda se nám pomalu obléká do podzimního kabátu a sluníčko nás častuje posledními teplými letními paprsky, kolektivy mladých hasičů mají opět pěkně na pilno.

První kola hry Plamen a soutěže dorostu, závody požárnické všestrannosti, začínají nabírat na své vážnosti. Přestože Ústřední odborná rada mládeže SH ČMS schválila na svém zářijovém zasedání další drobný dodatek k Směrnici hry Plamen, nevstupujeme do nového ročníku s žádnými výraznými změnami. Nový dodatek se netýká blížících se ZPV, ale zobecňuje možnosti využití různých typů džberových stříkaček. Jeho kompletní znění bude v průběhu října k dispozici na www a OSH, jako jedna část souboru všech dodatků, které byly k současné směrnici vydány.
Přestože závody požárnické všestrannosti otevírají nový ročník soutěží hasičské mládeže SH ČMS s povinou každoroční registrací kolektivů MH na OSH je třeba ještě chvilku vyčkat. K tomuto kroku přistoupí vedoucí kolektivů až na sklonku roku respektive na začátku roku následujícího a k 1. 1. 2004 zaregistrují svůj kolektiv pro rok 2004 tak, aby byla zachována kontinuita všech statistických údajů v rámci našeho sdružení.
Je bezpochyby, že se všichni vynasnažíme, aby i letošní úvodní závody nového ročníku naší mládežnické celoroční činnosti proběhly bez vážnějších úrazů, ale kdyby se přeci jen vyskytla nějaká ta naražená kůstka, či vymknutý kotník nezapomínejte, že mladí hasiči, a to včetně řádně registrovaných členů Přípravky (dětí mladších 6-ti let), jsou prostřednictvím České rady dětí a mládeže, pojištěni úrazovou pojistkou u pojišťovny GENERALI a zároveň i úrazovou pojistkou SH ČMS u pojišťovny HVP. Podrobné informace k pojištění jsou k dispozici na všech OSH a samozřejmě v Kanceláři SH ČMS.
Sdílet