Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda na Hodonínsku si vyžádala dvě zranění, motorkář byl zaklíněný pod vozidlem

Před 21. hodinou 9. srpna 2017 vyjela profesionální jednotka ze stanice Hodonín k vážné nehodě mezi obcemi Čejkovice a Velké Bílovice.

Hasiči na místě zjistili, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu a dvou motocyklů a dále, že jeden z motorkářů je zaklíněný pod havarovaným vozidlem.

Dva mladí motorkáři jeli za sebou na silnici směřující na Velké Bílovice. Při projíždění pravotočivou zatáčkou však nepřizpůsobili rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace.

Dvacetiletý motocyklista, který projížděl jako první, najel do protisměru, kde se těsně minul s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Felicia. Vyjel mimo komunikaci a havaroval v poli.

Devatenáctiletý řidič motocyklu Suzuki jedoucí za ním, však takové štěstí neměl. S motorkou upadl, narazil čelně do osobního auta a zaklínil se pod škodovku. Jeho zranění byla natolik vážná, že jim na místě podlehl.

Kamila Haraštová, Policie ČR

Bilance dopravní nehody je velmi smutná. O život přišel jeden mladý motorkář a druhý byl se zraněním převezen do nemocnice. Dechové zkoušky u řidiče osobního vozidla i zraněného motorkáře dopadly negativně.

Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a pneumatických vaků hasiči řidiče motocyklu vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby.

V osobním automobilu cestovaly dvě osoby a pes, nikdo z nich se při nehodě nezranil.Po odklizení trosek a úklidu uniklých provozních kapalin se vrátila zpět na svoji základnu.

Silnice byla po dobu zásahu a vyšetřování uzavřena.

Filip Venclovský
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet