Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Více než 100 událostí bylo nahlášeno v Olomouckém kraji kvůli bouřce

Ve čtvrtek 10. srpna 2017 těsně před čtvrtou hodinou ranní se Olomouckým krajem prohnalo několik silných bouřek. Hasiči měli do 7. hodiny ráno hlášeno už více než 90 událostí v souvislosti s bouřkami.

Šlo především o popadané stromy a větve na komunikacích a na nájezdech na dálnici D35, v několika případech spadl strom na dráty elektrického vedení, přístavky u rodinných domů nebo auta.

Ve třech případech zasahovali hasiči také u popadaných stromů na železniční trati (na Konicku a Olomoucku). Hasiči jsou stále v terénu (stav v 7:00 hodin) a likvidují také několik utržených nebo uvolněných střešních krytin.

Nejvíce výjezdů evidujeme na Olomoucku, Prostějovsku a Mohelnicku. Přímo v Mohelnici vítr poškodil střechu výrobní firmy, v Unčovicích se uvolnila asi polovina střechy hangáru.

V Hněvotíně se uvolnila střešní krytina na rodinném domě o rozměrech asi 10 × 20 m a spadla na auto. Také v Lošticích vítr poškodil plechovou střechu rodinného domu.

Aktuálně hasiči zasahují v Bílé Lhotě – Řimicích, kde vítr odnesl střechu domu. Na místo míří hasiči s plachtami a budou střechu provizorně přikrývat.

V souvislosti s bouřkou řešili hasiči také jednu dopravní nehodu. Na Přerovsku v Teplicích nad Bečvou narazilo osobní auto do spadlého stromu. Auto skončilo částečně v příkopu, nikomu se ale naštěstí nic nestalo.

10.08.2017 09:00

Hasiči v Olomouckém kraji řešili už téměř 140 událostí v souvislosti s dnešní ranní bouřkou. V terénu je aktuálně asi 20 jednotek hasičů, které stále odstraňují popadané stromy a větve na komunikacích, na drátech elektrického vedení a také autech.

Uvolněné nebo stržené střešní krytiny na rodinných domech a výrobních halách na několika místech našeho kraje jsou již vyřešené, hasiči provizorně objekty zakryli plachtami a opáskovali.

Teď už se pomoc hasičů soustředí zejména na odstraňování popadaných stromů a větví.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet