Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havárie vodojemu v Chrudimi zaměstnala hasiče

Dne 9. dubna v 5.57 hodin byla na operační a informační středisko oznámena havárie vodojemu v Chrudimi. Na místo operační důstojník ihned vyslal profesionální jednotku hasičů z Chrudimi se dvěma zásahovými vozy a dále dobrovolné jednotky hasičů ze Slatiňan a Chrudimi.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dne 8. dubna ve 14.25 hodin zasahovali profesionální hasiči z Vysokého Mýta a dále dobrovolní hasiči z Chocně a Vysokého Mýta u požáru lesa o rozloze 50× 50 m v Dobříkově. Jednalo se o požár vysokokmenného lesního porostu, konkrétně smrk stepilý a borovice lesní. Plameny poškodily 28 kusů vzrostlých stromů. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu ve 14.58 hodin a zlikvidován byl v 15.21 hodin. Příčinou vzniku požáru je nedbalost při použití otevřeného ohně a pachatele nyní zjišťuje Policie ČR. Škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Ve středu 8. dubna ve 14.53 hodin zasahovali profesionální hasiči u dopravní nehody, která se stala na Horním Předměstí ve Smetanově ulici v Poličce. Střetl se zde autobus značky Karosa s osobním vozidlem Škoda Fabia. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Hasiči tady museli oddělit havarovaný automobil od autobusu. Dále byly vozy zajištěny proti požáru a úniku provozních náplní.


O hodinu později vyjížděli hasiči k další nehodě, která se také stala na silnici přibližně dva kilometry za Poličkou směrem na Jedlovou. Řidičce osobního vozidla Fiat Punto se udělalo nevolno a narazila se svým automobilem do stromu. Při nehodě byla jedna osoba zraněna lehce. Jednotka hasičů na místě provedla protipožární opatření a zasypala uniklý olej sorbentem.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 9. dubna v 5.57 hodin byla na operační a informační středisko oznámena havárie vodojemu v Chrudimi. Na místo operační důstojník ihned vyslal profesionální jednotku hasičů z Chrudimi se dvěma zásahovými vozy a dále dobrovolné jednotky hasičů ze Slatiňan a Chrudimi. Došlo k zaplavení místností s uzávěry jednotlivých řadů, zaplavení vozidel parkujících na ploše před vodojemem a sousedních zahrad. Voda již začínala pronikat do sklepů. Hasiči nasadili čtyři čerpadla k odčerpání vody. Pracovníci VaKu postupně uzavřeli uzávěry. Zpočátku se ale nedařilo uzavřít všechny uzávěry. Z parkoviště se podařilo odčerpat vodu přibližně v 7.42 hodin, poté se hasiči přesunuli do budovy vodojemu. Odčerpávání vody trvalo až do 11 hodiny dopolední.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet