Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest osob bylo zraněno po střetu dvou osobních vozidel u obce Čertovina

V obci Čertovina se dnes 10. srpna 2017 v 11.23 hodin stala dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Na místě se nacházelo šest zraněných osob.

Vozidlo Škoda Octavia jedoucí po hlavní silnici ve směru od obce Krouna se při odbočování vlevo střetlo s protijedoucím vozidlem Peugeot 307, jedoucím od Hlinska.

Vozidlo Peugeot řídil 60letý muž, který byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice. Ve druhém vozidle cestoval 50letý řidič, spolujedoucí žena a tři děti ve věku 6 až deset let. Celá posádka vozidla Škoda Octavia byla převezena do nemocnice, žena vrtulníkem.

U obou řidičů byla provedena dechová zkouška ke zjištění alkoholu v dechu s výsledkem negativním. Okolnosti a příčiny této nehody jsou předmětem dalšího šetření dopravních policistů a předběžně vyčíslená škoda je téměř 300.000 korun.

Markéta Janovská, Policie ČR

U nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hlinsko a dobrovolní hasiči z Hlinska. Jednu zraněnou osobu museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického zařízení.

Následně hasiči spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou při zajištění zraněných, jejich ošetření a transportu do sanitek. Jedna zraněná osoba musela být transportována leteckou záchrannou službou.

V průběhu záchranných a likvidačních prací byla pozemní komunikace v jednom směru uzavřena.

Jana Poláková
HZS Pardubického kraje
Sdílet