Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Neopatrný návštěvník v ZOO Liberec zaměstnal záchranáře

Na žádost ZZS vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec vyprostit osobu z odvodňovacího kanálu v areálu lachtanů do liberecké ZOO. Při příjezdu hasičů na místo zásahu již byla zraněná osoba mimo příkop a v péči zdravotníků ZZS. Hasiči pomohli s ošetřováním zraněné osoby a jejím naložení do sanitního vozu.

Ve středu 8. dubna 2009 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 15 ohlášeným událostem. Při dopravní nehodě, u níž bylo třeba zásahu hasičů, nebyly zraněny žádné osoby.

Ilustrační foto

Studna zatopila sklep chalupy

Ve středu 8. dubna 2009 v 09:00 hodin byl na tísňovou linku 112 nahlášen zatopený sklep chalupy v Luňanech nad Nisou na Jablonecku. Na pokyn operačního střediska na místo vyjeli místní dobrovolní hasiči. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o sklep o rozloze 6×4 metry, ve kterém je studna vyhloubena, zatopený do výše 1 metru. Na odčerpání vody byly nasazeny 2 elektrická kalová čerpadla. Po vyčerpání vody hasiči místo zásahu předali majitelům objektu a vrátili se na základnu.

Místo do propusti voda tekla do domku

Potok tekoucí do rodinného domku ve Smržovce – Jelením Koutě byl na operační středisko hasičů ohlášen ve středu 8. dubna 2009 v 16:39 hodin. Na pomoc byli majiteli domku vysláni dobrovolní hasiči z jednotky Smržovka – město. Průzkumem hasiči zjistili, že se jednalo o ucpanou propust potoka. Voda tekla přes silnici do sklepa rodinného domku. Hasiči propust vyčistili vysokotlakým vodním proudem. Na vyčerpání vody ze sklepa domku nasadili přenosnou motorovou stříkačku. Po ukončení zásahu domek předali majiteli.

Hořící stromy uprostřed sídliště

Požár stromů uprostřed jabloneckého sídliště Šumava byl na tísňovou linku 112 ohlášen ve středu 8. dubna 2009 v 18:34 hodin. Na místo požáru do Jeronýmovy ulice vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou. Jejich pomoc ale již nebyla nutná. Požár uhasili obyvatelé sídliště ještě před příjezdem hasičů.

Neopatrný návštěvník ZOO

Na žádost ZZS vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec vyprostit osobu z odvodňovacího kanálu v areálu lachtanů do liberecké ZOO. Při příjezdu hasičů na místo zásahu již byla zraněná osoba mimo příkop a v péči zdravotníků ZZS. Hasiči pomohli s ošetřováním zraněné osoby a jejím naložení do sanitního vozu. Po celou dobu poskytovali příbuzným postižené osoby psychologickou podporu a dětem předali plyšového dráčka Záchranáčka.

Ilustruční foto

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-swo-

Sdílet