Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořela hrabanka, les i tráva v kolejišti

Dne 9. 4. 2009 ve 13:04 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár hrabanky a travního porostu v katastru obce Rybné na Jihlavsku. Na místo události vyjely tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Ve 13:04 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár hrabanky a travního porostu v katastru obce Rybné na Jihlavsku. Na místo události vyjely tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Požár zasáhl plochu zhruba 100 × 150 m. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Škoda požárem nevznikla. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 100 000,– Kč. Příčina požáru se vyšetřuje – pravděpodobně však požár zapříčinilo rozšíření ohně z nedostatečně zajištěného ohniště. Na místě události zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Polná společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Polné a Zhoře.

Ilustrační foto


Ve 13:49 hod vyjely tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů k ohlášenému požáru louky na ulici Čechova v Moravských Budějovicích. Při příjezdu prvních jednotek na místo události bylo zjištěno, že kromě trávy na louce hoří i tráva v kolejišti. O požáru byl ihned informován HZS České dráhy Brno. Na trati byla zastavena doprava. Na likvidaci požáru byl nasazen vysokotlaký proud a lafetová proudnice.Ve 14:21 hod byl požár zlikvidován a provoz na trati obnoven. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Požár se obešel beze škody. Příčina požáru se stále vyšetřuje.


Ve 13:53 hod se rozhořel les v katastru obce Horní Krupá na Havlíčkobrodsku. Na místo události vyjelo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Plameny poničily cca 600 m² lesa ve stáří 5 až 20 let. Příčinou požáru byla nedbalost při pálení klestu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 5 000,– Kč. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 1 000 000,– Kč. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Havlíčkův Brod a Chotěboř společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Horní Krupé, Dolní Krupé a České Bělé.

Ilustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet