Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V lese u Šonova hořela hrabanka

Celkem pět jednotek hasičů likvidovalo včera odpoledne požár v lese u obce Šonov, v části zvaná Hoprich. Hasiči byli o požáru informováni ve 12:54 hodin. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova, dobrovolní hasiči z Meziměstí a dobrovolní hasiči podniků Veba 01 Broumov Olivětín a Veba 02 Broumov Velká Ves s technickým automobilem a šesti cisternami.

Celkem pět jednotek hasičů likvidovalo včera odpoledne požár v lese u obce Šonov, v části zvaná Hoprich. Hasiči byli o požáru informováni ve 12:54 hodin. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova, dobrovolní hasiči z Meziměstí a dobrovolní hasiči podniků Veba 01 Broumov Olivětín a Veba 02 Broumov Velká Ves s technickým automobilem a šesti cisternami. V lese po pálení klestí došlo k rozšíření požáru na plochu zhruba 100 krát 200 metrů.

Hasiči nasadili tři vodní proudy a požár ve 14:37 hodin lokalizovali. Na dodávku vody do cisteren byla zřízena kyvadlová doprava a cisterny byly doplňovány vodou z rybníka vzdáleného zhruba čtyři kilometry. Požár se podařilo uhasit v 16:10 hodin. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

Foto: stanice Broumov.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet