Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Češi zazářili i v týmové soutěži Ultimate Firefighter, brali zlato v kategorii 18+ a stříbro v 35+

Další den na Světových hasičských a policejních hrách v Los Angeles a další úspěchy českých hasičů.

Přečtěte siPetr Moleš v Los Angeles zvládl Ultimate Firefightera pod pět minut, je absolutním vítězem

O den později než borci v kategorii 18+ a 30+ nastoupili i o něco málo starší Češi. V kategorii 35+ se snažili uspět Tomáš Sobecký (nakonec 8. místo s časem 06:13.01) a Jan Hocko (15. místo s časem 07:30.57).

V kategorii 40+ závodili dva Češi. Stanislav Kalvoda z HZS Jihomoravského kraje doběhl na stříbrné pozici (čas 05:42.69), Jan Šeps z HZS Ústeckého kraje skončil s časem 6:23.03 na čtvrtém místě.

Na start kategorie 45+ se postavil Josef Kroupa ze stanice ve Varnsdorfu a bohužel se nezadařilo – kvůli několika chybám doběhl s časem 6:27.82 jen o pět desetin vteřiny za třetím v pořadí a individuální medaile tak na sever Čech neputuje.


Výprava z Ústeckého kraje ale své výsledky nehodila za hlavu a všichni dali večer hlavy dohromady, čekala je týmová soutěž. Rozdělení bylo jasné – Jan Hocko – hadice, Josef Kroupa – věž se žebříkem, Jan Šeps – figurína a Tomáš Sobecký – dvojitá věž.

A zadařilo se! V týmové kategorii 35+ si borci z Ústeckého kraje urvali stříbrnou medaili.


V mladší kategorii 18+ Češi také nezaháleli. Tým ve složení Jan Haderka, Vítek Malenovský, Petr Moleš a Stanislav Kalvoda v tvrdé konkurenci zvítězil a na krk všem byla pověšena zlatá medaile.

Sdílet