Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil loď v Babicích na Uherskohradišťsku, jeden člověk se popálil

Informace o neobvyklém požáru byla přijata na operační středisko hasičů v 16:20 hodin. Podle oznamovatelů došlo k požáru lodi v přístavišti v Babicích na Uherskohradišťsku. Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolní hasiči z Babic.

Po příjezdu bylo potvrzeno, že kajutová loď zakotvená v malém přístavišti na Baťově kanálu je celá zachvácena požárem. Jednotky okamžitě nasadily dva proudy s pěnou a požár lokalizovaly. Na místě se nacházela jedna popálená osoba, která byla přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby odvezena do nemocnice.

Při požáru unikly z lodi na hladinu provozní kapaliny. Okamžitě byl proto povolán chemický automobil ze stanice Zlín, a na Baťův kanál byly položeny norné stěny, aby se zabránilo šíření po vodním toku.

Velitel si k události povolal také vyprošťovací automobil profesionálních hasičů z Otrokovic, aby bylo možné poškozenou loď z hladiny vyzvednout a zabránit tak další kontaminaci prostředí. V 19:48 hodin byla loď vytažena a předána majiteli a policii k dalšímu šetření.

20:30

Na místě nyní probíhá sběr použitých sorbentů a pokračuje odstraňování uniklých látek z vodní hladiny.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet