Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

11.04.2009 10:00 – Vrablovec/MSK

Dobrovolná jednotka Ludgeřovice momentálně zasahuje u požáru stohu slámy na „farské“ cestě mezi osadou Vrablovec a silnici III/46611 – Stará Hlučínská. Poplach byl vyhlášen v 16:37 hod. Jednotka na místě s oběma vozidly, bude provádět dohled do rána, kdy se stoh rozloží a dohasí se ohniska. Na místě také zůstavá JSDH Markvartovice. Zasahovali nebo zasahují: HZS MSK PS Hlučín, JSDH Ludgeřovice, JSDH Markvartovice, JSDH Hlučín.(kompletní první stupeň pro danou obec). Stoh zapálily děti.

Dobrovolná jednotka Ludgeřovice momentálně zasahuje u požáru stohu slámy na „farské“ cestě mezi osadou Vrablovec a silnici III/46611 – Stará Hlučínská. Poplach byl vyhlášen v 16:37 hod. Jednotka na místě s oběma vozidly, bude provádět dohled do rána, kdy se stoh rozloží a dohasí se ohniska.

Na místě také zůstavá JSDH Markvartovice. Zasahovali nebo zasahují: HZS MSK PS Hlučín, JSDH Ludgeřovice, JSDH Markvartovice, JSDH Hlučín.(kompletní první stupeň pro danou obec). Stoh zapálily děti.

Sobota, 10:00

Aktuálně na místě JSDH Ludgeřovice CAS 32 T815 a DA Avia, JSDH Markvartovice CAS 15-M2Z MB Atego a DA Ford Transit.

Od 7. hodiny ranní se provádí dohašování stohu. Nápomocen je obecní traktor, který stoh rozhrabává. Majitel stohu stále na místo nedorazil. Práce budou ukončeny pravděpodobně okolo 14. hodiny, čili necelých 24 hodin od vzniku požáru- JSDH Ludgeřovice nasadila již všechny své členy, kteří se střídají v pravidelných směnách.

David Lange
VD JSDH Ludgeřovice

-miw-

Sdílet