Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda osobního vozidla si vyžádala lidský život

K tragické dopravní nehodě vyjely 11. dubna 2009 odpoledne dvě jednotky hasičů z Náchodska a Rychnovska. Na silnici č. 285 20 mezi Novým Městem nad Metují – Krčínem a Vrchoviny na Náchodsku havarovalo osobní vozidlo zn. Nissan.

K tragické dopravní nehodě vyjely 11. dubna 2009 odpoledne dvě jednotky hasičů z Náchodska a Rychnovska. Na silnici č. 285 20 mezi Novým Městem nad Metují – Krčínem a Vrchoviny na Náchodsku havarovalo osobní vozidlo zn. Nissan. Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:39 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují se třemi zásahovými vozidly. Osobní vozidlo narazilo do stromu a skončilo na boku.

Řidiče a spolujezdce, kteří zůstali ve vozidle zaklíněni, vyprostili hasiči pomocí speciálního hydraulického zařízení. I přes veškerou snahu lékařů jeden z mužů svým zraněním na místě podlehl. Druhý zraněný muž (roč. 1986) byl s těžkým zraněním letecky transportován do královéhradecké nemocnice. U osobního vozidla došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči jímali do speciálních nádob. Dále provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet