Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičská štafeta HZS Libereckého kraje získala stříbro v extrémním závodě Red Bull 400

Čtvrtý ročník jednoho z nejnáročnějších závodů na světě Red Bull 400 hostil v pátek a sobotu 11. a 12. srpna 2017 Harrachov. Sportovní výzvě v podobě výběhu do skokanského můstku K120 se v nepříznivém počasí postavilo více než 1300 závodníků.

Příslušníci HZS Libereckého kraje i letos přijali výzvu a zúčastnili se závodu hasičských štafet. HZS libereckého kraje reprezentovalo družstvo ve složení: Jan Semerádt, Jiří Došlík (oba ze stanice Liberec) a Zdeněk Vrána a Jiří Šilhán (oba ze stanice Jablonec nad Nisou).

Na silně podmáčeném a kluzkém povrchu zaběhli kluci v kategorii „Hasičských štafet" skvělý čas 2:58,7, který je v silné konkurenci mužských štafet vynesl na druhé místo.

Red Bull 400 je běžeckým závodem na vzdálenost 400 metrů, při kterém účastníci vybíhají skokanský můstek. Závod se vypisuje v kategoriích – muži, ženy, mužská štafeta, smíšená štafeta (minimálně 2 ženy) a hasičská štafeta. Ve štafetových bězích se účastní čtyřčlenné týmy a každý z týmu běží jeden stometrový úsek (4 × 100 m).

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet