Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali řidiče u nehody v Petřvaldu na Novojičínsku, vůz skončil na střeše

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 15. 8. 2017 ráno a dopoledne u nehody dvou automobilů – osobního Škoda Octavia Combi a pick-upu Mitsubishi L200 s přívěsným vozíkem, která se stala na spojce mezi Ostravou a letištěm Mošnov u křižovatky do Petřvaldu.

Hasiči museli vyprostit zraněného a zaklíněného řidiče Mitsubishi, které leželo na silnici na střeše, vyprošťovací speciál hasičů potom otočil stejné auto zpět na kola.

Silnice mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí a Mošnovem byla kvůli závažné nehodě téměř čtyři hodiny neprůjezdná. Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před případným požárem a na závěr zásahu místo nehody uklidili. Nebyl zaznamenán žádný únik provozních kapalin.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v úterý po půl sedmé ráno. V Petřvaldu zasahovaly tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Bílovec, Ostrava-Jih a Nový Jičín, odkud přijel vyprošťovací speciál na podvozku Tatra 815, spolupracovali s nimi hasiči z nedalekého Letiště Leoše Janáčka.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet