Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na dálnici D1 si vyžádala smrtelné zranění řidiče, narazil do nákladního automobilu

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v úterý 15. srpna 2017 dopoledne – krátce před půl jedenáctou – oznámení o vážné dopravní nehodě.

Nehoda se stala na 161,7. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov po příjezdu na místo prvotním šetřením zjistili, že v místě události osobní vozidlo z dosud nezjištěných příčin narazilo do jízdní soupravy složené z tahače a návěsu.

Čtyřiašedesátiletý řidič s jízdní soupravou z důvodu kolony musel zastavit v pravém jízdním pruhu na konci kolony, která se před ním vytvořila. Řidič osobního vozidla na tuto situaci nedokázal včas zareagovat.

Po nárazu se osobní vozidlo, ve kterém v době nehody cestoval pouze řidič, zaklínilo pod zadní část nákladního vozidla. Padesátiletý řidič osobního vozidla Porsche Cayenne se slovenskou registrační značkou utrpěl při nehodě zranění neslučitelná se životem a na místě nehody zemřel.

Místo vážné dopravní nehody bylo zcela neprůjezdné a provoz na dálnici D1 na Prahu musel být zastaven. Policisté odkláněli provoz z dálnice na exitu 162 – Velká Bíteš a vozidla najížděla na dálnici D1 zpět na exitu 153 – Lhotka.

Deset minut před třináctou hodinou se podařilo zprůjezdnit v místě nehody levý jízdní pruh a kolem půl druhé se v místě podařilo plně obnovit provoz. Policisté provedli u řidiče jízdní soupravy dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 1 580 000 korun.

Další okolnosti tragické nehody jsou předmětem šetření policistů z dálničního oddělení Velký Beranov.

Příčinou dopravní nehody byla s největší pravděpodobností nepřiměřená rychlost řidiče osobního vozidla, který se plně nevěnoval řízení a nedokázal adekvátně zareagovat na situaci v silničním provozu, která vznikla před ním.

mjr. JUDr. Dana Čírtková
Policie ČR
Sdílet