Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru garáže a kovové nástavby v Hajnici byl zraněn majitel, skončil v péči zdravotníků

Dne 16. 8. 2017 před čtvrtou hodinou ranní došlo k požáru k požáru kovové nástavby a dřevěné garáže v obci Hajnice na Trutnovsku.

Na místo události byly povolány jednotky profesionálních hasičů z požární stanice v Trutnově a Dvoře Králové nad Labem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Hajnice.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár kovové nástavby vozidla AVIA, upravené na dílnu a sklad. Oheň se následně rozšířil na dřevěnou garáž o půdorysných rozměrech sedmkrát tři metry a také na další dřevěné přístavky.

Při šetření příčiny události bylo zjištěno, že požár vznikl u kovové nástavby (dílny), pod dřevěným přístřeškem, který byl součástí tohoto objektu. Podle vyšetřovatele příčin požáru lze na základě zajištěných stop předpokládat, že požár byl založen úmyslně.

Oheň poničil dřevěnou garáž a veškeré vybavení (ruční nářadí, kompresory, elektrickou centrálu, jízdní kolo, motocykl, pracovní stoly, motorové řetězové pily, čerpadlo, nábytek apod.)

Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku asi sto tisíc korun a hodnoty uchráněné na zhruba sedmdesát tisíc korun (starší zděný objekt a dřevěná garáž).

Na uhašení požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Hasební zásah probíhal za použití dýchací techniky. Část vyhořelých konstrukcí byla zasahujícími hasiči rozebrána.

Na místě požáru byla zraněna jedna osoba a to majitel kovové nástavby, který byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou a následně převezen do zdravotnického zařízení.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet