Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič nezvládl řízení, jeho spolujezdec nehodu nepřežil

Dne 13. 4. 2009 ve 14:37 hod. přijal operační důstojník HZS Zlínského kraje zprávu, že u obce Kelč na Vsetínsku zasahují hasiči z Olomouckého kraje u tragické havárie osobního auta.

Dne 13. 4. 2009 ve 14:37 hod. přijal operační důstojník HZS Zlínského kraje zprávu, že u obce Kelč na Vsetínsku zasahují hasiči z Olomouckého kraje u tragické havárie osobního auta.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kelč a Všechovice došlo k tragické havárii osobního auta zn. Audi A3.

Jednadvacetiletý řidič nezvládl průjezd zatáčkou, vyjel mimo silnici, kde se s autem nejdříve otřel o jeden strom a do druhého narazil čelně. Při havárii došlo k úmrtí jeho čtyřiadvacetiletého spolujezdce sedícího na předním sedadle. Sám řidič utrpěl těžké zranění a musel být transportován do nemocnice vrtulníkem.

Nehoda u obce Všechovice byla hlášena na tísňovou linku už ve 14:12 hod., kdy volání převzalo TCTV 112 v Olomouci. Na pomoc tak nejdříve vyjela jednotka profesionálních hasičů z Hranic, Olomoucký kraj. Až cestou k místu havárie hasiči hlásili, že překročili hranici svého regionu a územně patří událost do Zlínského kraje.

Hasiči z místa potvrdili úmrtí spolujezdce a těžké zranění řidiče. Ten byl v době příjezdu hasičů už mimo vozidlo a byla mu poskytována první pomoc dalšími řidiči, kteří u nehody zastavili. Na místo musel přiletět vrtulník letecké zdravotnické služby, který si pacienta převzal a transportoval do nemocnice.

Hasiči vrak vozu zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody hasiči z Hranic museli vystříhat tělo mrtvého spolujezdce. Po příjezdu jednotky hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo havárie přebráno.

Tragickou událost šetřila policie a po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena částečná průjezdnost po místní komunikaci.

Foto a info: HZS Olomouckého a Zlínského kraje

Sdílet